Nintendo återupplivar Famicom Detective Club-serien med Emio – The Smiling Man

Nintendo är, relativt sett, ett familjeorienterat företag. Deras spel riktar sig till barn, deras föräldrar och alla däremellan med ljusa färger, välgjord storytelling och extremt tillgänglig speldesign. Det sagt, det finns undantag från denna regel, som i denna läskiga 15-sekunders teaser som laddades upp på företagets YouTube-kanal förra veckan. En man i en trenchcoat med en papperspåse på huvudet, där ett leende är ritat, stirrar in i kameran medan en förvrängd speldosa spelas i bakgrunden. Det enda ytterligare sammanhanget vi fick var hashtaggen #WhoIsEmio, vilket fick fans att försöka lista ut vad detta egentligen hintade om.

Idag har den här gåtan lösts upp. Emio, även känd som “The Smiling Man,” är stjärnan i ett nytt spel i Famicom Detective Club-serien, som inte har haft en ny ingång på 35 år. Spelet avslöjades idag tillsammans med en video med seriens producent Yoshio Sakamoto, som skrev de två första spelen och sedan gick vidare till att regissera titlar som Super Metroid och Metroid: Zero Mission. Enligt honom bestämde de sig för att göra denna nya ingång under sin tid med att utveckla Famicom Detective Club remakes tillbaka 2021.

“I Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club, har en elev hittats död på ett kyligt sätt, med sitt huvud täckt av en papperspåse med ett skrämmande leende ritat på det,” står det i ett pressmeddelande. “Denna oroande ansikte har en slående likhet med ett återkommande ledtråd i en rad olösta mord från 18 år sedan, samt Emio (the Smiling Man), en mördare från en stadslegendsom sägs ge sina offer ‘ett leende som varar för evigt.'” Spelare kommer att anta rollen som en privatdetektiv och ge sig ut för att lösa fallet och stoppa mördaren en gång för alla.

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club släpps till Nintendo Switch nästa månad, den 29 augusti. Förhoppningsvis kommer inte den här legendariska mördaren att mörda för många människor innan dess.

Är du glad över att se denna serie återupplivas? Låt oss veta i kommentarerna!

Nintendo har överraskat fans genom att återuppliva Famicom Detective Club-serien med det nya spelet Emio – The Smiling Man. Efter 35 år utan någon ny ingång i serien har Nintendo nu avslöjat denna skrämmande thriller. Spelet introducerades av seriens producent Yoshio Sakamoto, som har en lång historia med att skapa spel som Super Metroid och Metroid: Zero Mission. Denna gång tar spelarna rollen som en privatdetektiv som måste lösa mysteriet kring en elev som hittats död med en papperspåse på huvudet med ett läskigt leende ritat på det.

I Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club, konfronteras spelarna med ett makabert fall där en mordgåta från 18 år sedan återkommer. Emio, även känd som “The Smiling Man,” är en mördare enligt en stadslegend som sägs ge sina offer “ett leende som varar för evigt.” Spelarna måste använda sina detektivförmågor för att lösa fallet och stoppa mördaren innan det är för sent. Med en spännande storytelling och välgjord gameplay lovar detta spel att bli en riktig thriller för Nintendo Switch-användare.

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club släpps den 29 augusti till Nintendo Switch. Med en växande hype runt spelet och potentialen att återuppliva en klassisk serie, är det ingen tvekan om att fansen ser fram emot att utforska mysteriet med Emio. Är du redo att ge dig ut på detta spöklika äventyr? Låt oss veta i kommentarerna och håll utkik efter fler uppdateringar om Famicom Detective Club-revivalen.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top