Unreal Engine kan göra Halo till PS5

I slutet av Halo World Championships 2024 gjorde 343 Industries några stora tillkännagivanden om framtiden för Halo. Studion byter namn till Halo Studios och framtida Halo-titlar kommer nu att utvecklas i Unreal Engine 5, istället för Slipstream Engine. Denna förändring har också återupplivat spekulationer om att Halo-spel potentiellt kan dyka upp på PlayStation 5. Enligt branschexperter kommer detta göra portningen av Halo betydligt enklare.

“Ur ett flerplattformsutvecklingsperspektiv skulle övergången till Unreal Engine 5 säkerligen vara lättare för utvecklaren än att portera över den befintliga Slipspace-motorn,” sa Digital Foundrys Rich Leadbetter via Eurogamer. “Det är rimligt att anta att en motor designad för distribution över flera plattformar skulle vara lättare att arbeta med än befintlig teknik byggd för Xbox och PC.”

Tidigare i år rapporterade The Verge att Microsoft övervägde att ta fler spel till PlayStation 5, inklusive Halo. Även om Halo är en av de primära Xbox-franchiserna har korsplattformsutgåvor redan visat sig vara fördelaktiga för Microsoft. Sea of Thieves fann en ny publik på PS5 och Bethesda har meddelat planer på att föra Indiana Jones and the Great Circle till konsolen efter några månader med exklusivitet på Xbox Series X|S.

I slutet av Halo World Championships 2024 gjorde Halo Studios, tidigare känd som 343 Industries, stora tillkännagivanden om framtiden för Halo. En av de mest betydande förändringarna är övergången till Unreal Engine 5 för utvecklingen av framtida Halo-titlar istället för Slipstream Engine. Denna förändring har ökat spekulationerna om att Halo-spel kan komma att släppas på PlayStation 5. Enligt branschexperter kommer användningen av Unreal Engine 5 göra portningen av Halo till PS5 betydligt enklare och mer effektiv.

Enligt Digital Foundrys Rich Leadbetter skulle övergången till Unreal Engine 5 vara fördelaktig ur ett flerplattformsutvecklingsperspektiv. Att använda en motor som är designad för distribution över flera plattformar gör det lättare för utvecklare att arbeta med och portera spelet till olika konsoler. Det har också rapporterats att Microsoft, ägarna av Halo Studios, överväger att ta fler spel, inklusive Halo-spel, till PlayStation 5. Tidigare korsplattformsutgåvor som Sea of Thieves har redan visat sig vara populära på PS5, vilket kan vara en fördel för Microsoft att expandera Halo-serien till fler plattformar.

Utvecklingen av Halo-spel i Unreal Engine 5 öppnar nya möjligheter för serien och dess fans. Med potentialen att spelen kan släppas på fler plattformar, som PS5, ökar antalet spelare som kan ta del av Halo-upplevelsen. Genom att anpassa sig till en mer mångsidig spelmotor som Unreal Engine 5 kan Halo Studios locka en bredare publik och samtidigt förbättra spelupplevelsen för alla fans av den populära spelserien.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top