Pirat Yakuza nästan fiskespel med Kiryu.

Konceptet för Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii är redan ganska vilt, även för ett spin-off. Enligt Ryu Ga Gotoku Studios regissör Masayoshi Yokoyama kunde resultatet ha varit ännu konstigare: Under en tid ville han göra ett fiskespel kallat Like a Dragon: Tuna.

I en intervju med PlayStation Blog (via PCGamer) delade Yokoyama med sig av detaljer om en annan potentiell idé för ett spin-off. Idégenereringen började runt mitten av 2023, månader innan släppet av Like a Dragon: Infinite Wealth den 25 januari 2024. Innan laget bestämde sig för att låta Goro Majima ge sig ut på ett piratäventyr, var planen att låta Kazuma Kiryu vara en tonfiskare som skulle ge sig ut till havs för att bekämpa fiskebåtar.

“Lång historia kort, det blev aldrig av, men nyckelord som ‘skepp,’ ‘hav’ och ‘kamp,’ som sedan hade etsats in i mitt huvud, utvecklades till konceptet med pirater,” sa Yokoyama. Det var alltid avsikten att skapa ett spin-off med karaktärer som inte var Ichiban Kasuga, en av huvudpersonerna i Infinite Wealth, men Majima blev till slut den ledande figuren.

Fortsätt läsa på GameSpot.

Konceptet för Like a Dragon: Pirate Yakuza i Hawaii är redan ganska unikt och vilt, men regissören Masayoshi Yokoyama avslöjade att spelet kunde ha tagit en ännu konstigare riktning. Yokoyama avslöjade att han tidigare övervägde att skapa ett fiskespel med titeln Like a Dragon: Tuna. Tanken var att låta huvudkaraktären Kazuma Kiryu bli en tonfiskare som kämpade mot fiskebåtar ute till havs.

Under en intervju med PlayStation Blog avslöjade Yokoyama att idéer om ett nytt spin-off spel började formas redan under 2023, flera månader innan släppet av Like a Dragon: Infinite Wealth. Ursprungligen var tanken att låta Kiryu ge sig ut på havet, men detta koncept utvecklades senare till det slutliga piratäventyret med Goro Majima som huvudrollsinnehavare. Trots att Like a Dragon: Tuna aldrig förverkligades, så gav det upphov till nyckelord som ‘skepp’, ‘hav’ och ‘kamp’ som senare kom att inspirera konceptet för Pirate Yakuza.

Även om idén om ett fiskespel snabbt övergavs till förmån för piratäventyret, så visar detta på den kreativa processen bakom utvecklingen av spin-off spelen inom Yakuza-serien. Yokoyama betonade vikten av att utforska olika koncept och ideér för att skapa något nytt och spännande för spelarna. Även om spelet till slut hamnade som Pirate Yakuza, så visar detta på de många olika vägar som utvecklingen av ett spel kan ta innan det når sin slutliga form.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top