Kritikerrosad dokumentär filmad i GTA 5 kommer snart till streaming och biografer 2025.

Grand Theft Hamlet, en ny dokumentär filmad helt inuti Grand Theft Auto 5, kommer snart till en skärm nära dig. Regisserad av Sam Crane och Pinny Grylls, följer filmen ett par kämpande skådespelare när de försöker sätta upp en produktion av Shakespeares Hamlet mitt under COVID-pandemin.

Filmen består endast av spelklipp från Rockstars prisbelönta klassiker från 2013, och intressant nog vinner den också priser. Grand Theft Hamlet vann årets dokumentärfilmtävling på SXSW och har hyllats av kritiker under sin filmfestivalturné. Den 89 minuter genreblandande filmen förväntas komma till streamingtjänsten Mubi någon gång under 2025. Mubi har också meddelat att filmen kommer att ha en teatralisk release.

“Det är januari 2021. Storbritannien har precis gått in i sin 3:e nedstängning och alla teatrar förblir stängda. För skådespelarna Sam och Mark ser framtiden mörk ut,” står det på filmens officiella webbplats. “När pandemin drar ut på tiden blir Mark, som bor ensam, alltmer socialt isolerad, medan Sam panikar över hur han ska kunna försörja sin familj. De kanalisera sina medelålders frustrationer genom att fördjupa sina avatarer i den fasansfullt våldsamma men vackert renderade virtuella världen av Grand Theft Auto Online. De stjäl bilar och skjuter främlingar, men finner också lugna reflektionsstunder när de går genom ängar av vilda blommor. Under en spelomgång snubblar de över en teater och får en idé. Varför inte sätta upp Hamlet inne i spelet?”

Grand Theft Hamlet – Kriminaldrama är en prisbelönad dokumentärfilm som är helt filmad inuti Grand Theft Auto 5 och som kommer snart till både streamingtjänster och biografer år 2025. Regisserad av Sam Crane och Pinny Grylls, följer filmen två skådespelare som kämpar för att sätta upp en produktion av Shakespeares Hamlet mitt under pandemin. Filmen är inte bara unik för att den endast använder spelklipp från GTA 5, utan den har också fått erkännande och vunnit priser på festivaler som SXSW.

Grand Theft Hamlet – Kriminaldrama skildrar en berättelse om två skådespelare, Sam och Mark, vars liv förändras under pandemin när alla teatrar är stängda och deras framtid verkar osäker. Genom att kanalisera sin frustration genom sina GTA-avatarer hittar de en oväntad källa till kreativitet och inspiration. När de stöter på en teater inne i spelet får de idén att sätta upp Hamlet där, vilket leder till en förvånansvärt djup och tankeväckande utforskning av teater och virtualitet.

Med en speltid på 89 minuter och en genreblandande approach förväntas Grand Theft Hamlet – Kriminaldrama vara tillgänglig på streamingtjänsten Mubi under 2025, samtidigt som den även får en teatralisk release. Filmen erbjuder en unik och innovativ syn på kreativitet och konstnärlig skapande i en tid av utmaningar och restriktioner, och hyllas för sin originella berättarstil och tekniska bravur. Grand Theft Hamlet – Kriminaldrama är utan tvekan ett filmiskt verk som kommer att bli omtalat och diskuterat i åratal framöver.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top