Pokemon och Magic kort Heist förhindrad.

I mitten av september stals cirka 300 handelskort från spelbutiken Enter The Battlefield i Newmarket, Ontario. Övervakningskameror visade en person som slog sönder och sparkade in butikens främre dörr och sedan gick bakom kassan innan hen lastade handelskort värda cirka 150 000 dollar i en väska.

“Vi kom in och såg att montrarna för Magic: The Gathering och Pokémon-singlar var ödelagda, och våra kort hade tagits”, mindes Kris Fekete, ägare av butiken, till CTV News. Dock, veckor senare, fick Fekete bättre nyheter: Tjuvarna hade arresterats.

Den 1 oktober kom två män in i en annan butik, OMG Games store i Barrie, och erbjöd sig att bli av med en misstänkt stor mängd Magic-kort.

I mitten av september drabbades spelbutiken Enter The Battlefield i NewMarket, Ontario av en våldsam stöld där cirka 300 handelskort från spel som Pokemon och Magic: The Gathering stals. Övervakningskameror visade hur en person brutalt slog sönder butikens dörr och snabbt lastade värdefulla kort värda cirka 150 000 dollar i en väska innan hen försvann från platsen. Ägaren Kris Fekete var chockad över det hela men tack vare snabb polisinsats kunde tjuvarna gripas veckor senare.

Tjuvarna även gjorde ett misstag när de försökte sälja de stulna Magic-korten till en annan butik, OMG Games store i Barrie. Butiksägaren misstänkte omedelbart att korten kunde vara de som stulits från Enter The Battlefield och kontaktade polisen. De två männen som försökte sälja korten arresterades och stulna korten kunde återlämnas till sin rättmätiga ägare. Det dramatiska förloppet ledde till en oväntad upplösning av härvan och en lättnad för butiksägaren och spelgemenskapen i området.

Trots den initiala chocken och förlusten av värdefullt kort lyckades ägaren Kris Fekete och polisen snabbt agera och återta det stulna materialet. Genom en kombination av övervakningskameror, samarbete mellan olika butiksinnehavare och snabbt agerande från polisens sida kunde tjuvarnas planer stoppas och kortens ägare få upprättelse. Efter händelsen har säkerhetsåtgärderna förstärkts i butikerna för att förhindra framtida stölder och spelgemenskapen kan återigen känna sig trygg i sitt intresse för Pokemon och Magic: The Gathering-korten.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top