Komet synlig efter 80,000 år

Det har gått 80,000 år sedan en meteorit som heter Komet Tsuchinshan-ATLAS besökte vår lilla planet som kallas Jorden. Men nu är den tillbaka och till och med synlig med blotta ögat på den västra himlen. Accuweather rapporterar att Komet C/2023 A3 – dess tekniska namn – är bäst synlig efter solnedgången mot väst i ungefär en halvtimme till en timme. Den frysta stenen kommer tydligen att verka ljusare högre upp på himlen till att börja med innan den blir svagare. Komet Tsuchinshan-ATLAS bör fortsätta vara synlig fram till den 24 oktober, enligt CBS News, med en svans ungefär 18 miljoner mil lång.
The Courier-Journal tillägger att detta är det ljusaste kometen på året och att den tros ha sitt ursprung i Oorts moln som ligger bortom Pluto. Oorts moln (som inte ska förväxlas med en fismoln) är “som en stor, tjock bubbla runt vårt solsystem, består av isiga, kometliknande objekt,” enligt NASA.

En spektakulär händelse har inträffat på himlen – kometen C/2023 A3, även känd som Komet Tsuchinshan-ATLAS, har återvänt till vår planet efter en frånvaro på 80 000 år. Denna imponerande komet kan nu ses med blotta ögat på den västra himlen och förväntas vara synlig fram till den 24 oktober. Enligt Accuweather är Komet Tsuchinshan-ATLAS bäst synlig efter solnedgången, och den kommer att fortsätta att vara synlig i cirka en halvtimme till en timme, vänligt upplysande himlen med sin ljusstyrka.

Kometen, som anses vara den ljusaste kometen på året, sägs ha sitt ursprung i Oorts moln, en region bortom Pluto som består av isiga kometer. Enligt The Courier-Journal är Oorts moln som en stor, tjock bubbla runt vårt solsystem, fylld med kometliknande objekt. NASA beskriver kometen som en fryst sten som kommer att se ljusare ut desto högre upp den befinner sig på himlen. Med en imponerande svans på cirka 18 miljoner mil är Komet Tsuchinshan-ATLAS en syn som inte får missas för astronomi-entusiaster runt om i världen.

Det är en sällsynt möjlighet att få se en komet av denna magnitud, och det är definitivt något som astronominörden inte får missa. Komet Tsuchinshan-ATLAS anses vara den mest lysande kometen på året och ger en unik möjlighet att beundra dess skönhet på himlen. Passa på att beundra denna fantastiska himmelska skapelse före den försvinner från vår åsyn efter den 24 oktober. Ta chansen att se detta astronomiska fenomen som inte har setts på över 80 000 år, och låt dig fascineras av Komet Tsuchinshan-ATLAS kontemplativa skönhet på natten.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top