Allt vi vet om Dragon Age: The Veilguard’s Bellara Lutara

Vi har nått slutet av Game Informers täckning av Dragon Age: The Veilguard omslagssaga när vi förbereder oss för att lansera vårt nästa spännande nummer. Men jag har fortfarande denna sista artikel att publicera, och den handlar om Bellara Lutara, den daliska alven och medlemmen av den nya factionen Veil Jumpers i spelet. Under mitt besök på BioWares kontor i Edmonton, Kanada tidigare i år, tittade jag på spelets omfattande karaktärsskapare, dess in medias res prolog och den första uppdraget efter prologen.

Även om BioWare släppte en stor titt på Veilguards prolog via en 20-minuters gameplay trailer förra månaden, har de inte släppt mycket om det efterföljande uppdraget, där du möter och rekryterar din första följeslagare, Bellara. Jag lärde mig mycket om denna karaktär, och vetande att jag var en av de första utanför studion att se uppdraget där du möter henne, tillbringade jag en stor del av mina intervjuer med teamets ledare med att prata om Bellara. Så, för min sista artikel om Dragon Age: The Veilguard, här är allt jag lärde mig om denna udda alviska magiker.

I samtal med BioWares olika ledare, som speldirektören Corinne Bushce, creative director John Epler (som personligen ansvarar för att skriva Bellara och leda hennes utveckling) och BioWares general manager Gary McKay, är det tydligt att teamet har en djup kärlek för denna karaktär. Hon är energisk, livlig och akademisk, och som en följeslagare i strid är hon en karaktär jag ser fram emot att använda i mitt sällskap.

När jag frågar Busche om Bellara ger hon mig en inblick i vad jag kan förvänta mig av magikern på slagfältet. Bellara låter som ett utmärkt val för både support och elementkombinationer.

Epler, som skriver Bellara, berättar för mig om hennes plats i Thedas som alv och sambandet alverna har till världens magi. Han säger att om du har uppmärksammat serien tidigare, vet du troligen redan att alverna historiskt sett har varit ett förtryckt folk i spelen. Nu, med två av deras gudar på fri fot i Veilguard, har magi strömmat tillbaka till världen på ett stort sätt.

Under en av mina sista frågor till Epler var jag nyfiken på kontrasten mellan Bellara, en alvisk magiker som är optimistisk och bubblande, och Solas, en bestämd och tragisk karaktär. Han antydde att det kanske finns mer med Bellara än vad som möter ögat.

Vi har nu kommit till slutet av Game Informers täckning av Dragon Age: The Veilguard omslagssaga och jag har äran att dela med mig av allt jag fick lära mig om Bellara Lutara, den elviga magikern och medlemmen av den nya fraktionen Veil Jumpers i spelet. Under mitt besök på BioWares kontor i Edmonton, Kanada, tidigare i år fick jag en exklusiv titt på karaktärsskapandet, prologen och det första uppdraget där du möter och rekryterar Bellara. Trots att BioWare släppte en omfattande gameplay trailer för prologen, har de hållit tyst om det efterföljande uppdraget där Bellara introduceras.

Både speldirektören Corinne Bushce och creative director John Epler, som skapat och utvecklat Bellara, visade en passion och kärlek för denna karakter. Bellara är energisk, livlig och akademisk, och som följeslagare i strid ser hon ut att vara en mångsidig karaktär med stödjande och offensiva magiska förmågor. Enligt Epler har Bellara en unik plats i Thedas som dalisk alv och hennes koppling till världens magi är avgörande, särskilt med tanke på att två av alvernas gudar är på fri fot i Veilguard.

Det finns också en intressant kontrast mellan Bellara och andra alviska karaktärer i Dragon Age-universumet, särskilt Solas. Epler antydde att det kan finnas djupare lager av Bellaras karaktär än vad som först möter ögat, vilket ger en spännande dimension till hennes personlighet. Som en magiker med en optimistisk och bubblande personlighet kommer Bellara att ge en intressant dynamik till spelets berättelse och strider, och jag ser fram emot att utforska hennes utveckling när jag spelar Dragon Age: The Veilguard.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top