På flera sätt känns Assassin’s Creed Shadows som två olika eror av franchisen som försöker passa in i samma upplevelse. Två olika spelbara protagonister låter dig välja mellan en mer smyga-aktion-approach eller en ren action-approach, till exempel, och innan du börjar spela måste du välja om historien ska drivas av dialogval eller följa den kanoniska tidslinjen (som utelämnar val från dialog). Det är som om Ubisoft Quebec försöker pressa samman båda upplevelserna från de två senaste Assassin’s Creed-spelen de hållit i: Syndicate och Odyssey. Det resulterar i vad som känns som en hybridbest av Assassin’s Creed som jag till stor del njöt av att spela i sex timmar. Dock finns delar av upplevelsen där det verkar som att Shadows kämpar för att hålla båda sidorna av ekvationen nöjda.
Införandet av ett kanonläge känns som det mest tydliga exemplet på detta, eftersom det ger spelare möjlighet att gå förbi alla rollspelsval och se Shadows historia spelas ut som Ubisoft Quebec avser – i princip hur Assassin’s Creed fungerade innan Odyssey.
“Ja, [kanonläge] kom från fansen,” spels regissör Charles Benoit berättade för mig. “Vi är de första som införde valen i dialogen [i Odyssey]. I Odyssey fick vi en blandad mottagning. Kärnfansen sa, ‘Vi är i Animus. Historien är fördefinierad – varför har du val?’ Men, på ett annat sätt, har vi ett RPG och det är coolt att ha rollspel. Så [för Shadows], gjorde vi det så att fansen som vill ha den sanna historien [kan], samtidigt som vi behåller det coola med rollspelsval.”
Fortsätt läsa på GameSpot.
Assassin’s Creed Shadows känns som en hybrid av de senaste två spelen i serien, Syndicate och Odyssey. Spelet erbjuder spelaren möjligheten att välja mellan olika spelbara protagonister och olika spelsätt, antingen en smyg-aktion-approach eller en ren action-approach. Det introducerar även möjligheten att spela i ett kanonläge, där spelaren följer den fördefinierade historien utan att behöva göra dialogval som i Odyssey. Det verkar som att Ubisoft Quebec försöker komma till rätta med de olika spelstilarna som har splittrat fansen och skapa en upplevelse som tilltalar både de som föredrar en mer traditionell historia och de som gillar rollspelsval.
Regissören Charles Benoit berättar att införandet av kanonläget var en respons på blandad feedback från fansen av Odyssey. Vissa föredrog en fördefinierad historia medan andra tyckte om rollspelsvalen. Genom att erbjuda båda möjligheterna i Shadows försöker Ubisoft Quebec tillfredsställa båda grupperna samtidigt. Det verkar vara ett försök att få hela fandomen att komma överens och skapa en spelupplevelse som tilltalar alla, oavsett spelstilpreferenser.
Assassin’s Creed Shadows känns som ett försök att balansera de olika aspekterna av serien och skapa en hybrid av alla de element som har gjort tidigare spel framgångsrika. Trots vissa svårigheter i att hålla båda sidorna nöjda, verkar spelet erbjuda en intressant och varierad upplevelse för spelare. Med valet mellan olika protagonister och spelstilar, samt möjligheten att följa en fördefinierad historia eller göra rollspelsval, ser det ut som att Shadows kan bli ett spännande tillskott till Assassin’s Creed-serien.