Bloober Team har slutat göra “dåliga” spel

Bloober Team har läst de elaka tweetarna och sett videorna där skeptiker förbereder sig för besvikelse; de har inte ignorerat pessimismen. Det polska, skräckbesatta studion erkänner till och med att de har gjort “skitiga” spel tidigare. Nu är de ute för att bevisa att Silent Hill 2 Remake inte var en engångshändelse byggd från en pålitlig, förut existerande ritning. I en intervju med Bloober Team mindre än 24 timmar efter att deras senaste skräckspel, Cronos: The New Dawn, avslöjades under den senaste Xbox Partner Preview, och bara två veckor efter att hyllningarna till Silent Hill 2 Remake började, lärde jag mig att studions nästa projekt är avsett att förstärka en ny framväxande berättelse: Bloober Team redemption arc.

“Vi vill inte göra ett liknande spel [som Silent Hill 2],” berättade regissören/designern Wojciech Piejko för mig under en intervju fokuserad på teamets första projekt efter Silent Hill, som började ta form några månader efter att The Medium släpptes 2021. Även om Cronos: The New Dawn och Silent Hill 2 Remake utvecklades samtidigt, kommer de från olika team inom studion och är menade att kännas som “olika pizzor med olika toppings – båda utsökta,” sa han skrattandes. Silent Hill 2 Remake var bättre än de flesta verkade förvänta sig, men Cronos: The New Dawn strävar efter att bevisa att de också kan bygga något speciellt från grunden.

Spelet kretsar kring Resenären, en mystisk person som rör sig genom tidslinjer. I en framtid härjas av en pandemi och bebos av monstruösa mutanter. I den andra änden är det kommunistiska Polen på 1980-talet. Resenären har i uppdrag att röra sig bakåt genom tiden för att rädda VIP-personer som inte överlevde, disruptera tidslinjen för att ta dem in i framtiden där de kan hjälpa till. Om det låter som att saker kommer att bli knepiga på det klassiska tidresesättet, skulle jag satsa på att du har rätt. Duon berättade för mig att spelet är inspirerat av Netflix-serien Dark, en magnifik serie som ofta kändes som en märkligt välkommen huvudvärk för de som försökte förstå dess komplicerade intrig.

Fortsätt Läsning på GameSpot

Bloober Team har tagit till sig de negativa kommentarerna och skeptikerna som tvivlar på deras förmåga att skapa spel av hög kvalitet. Det polska studion erkänner öppet att de tidigare har släppt “skitiga” spel, men de är nu fast beslutna att bevisa att deras framgång med Silent Hill 2 Remake inte var en engångshändelse. I en intervju med Bloober Team avslöjas att deras nästa projekt syftar till att stärka deras rykte och visa att de kan leverera kvalitet inom skräckgenren.

Regissören och designern Wojciech Piejko berättar att de inte vill skapa en liknande upplevelse som Silent Hill 2, utan istället sträva efter att skapa något unikt och nyskapande. Det kommande spelet Cronos: The New Dawn är utvecklat av ett annat team inom studion och lovar en annorlunda men lika imponerande upplevelse som deras tidigare framgångsrika projekt. Bloober Team vill visa att de kan bygga en berättelse från grunden och skapa något speciellt för spelarna.

Cronos: The New Dawn följer Resenären, en mystisk individ som navigerar genom olika tidslinjer och försöker rädda VIP-personer som inte överlevt. Med inspirationskällor som Netflix-serien Dark, lovar spelet att ta spelarna på en komplex och spännande resa genom tid och rum. Med fokus på att skapa en unik och engagerande spelupplevelse, är Bloober Team redo att fortsätta imponera och bevisa att deras framgång med Silent Hill 2 Remake var långt ifrån en tillfällighet.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top