Dragon Age: Veilguard has fem förinställda svårighetslägen

BioWare har detaljerat de fem designade svårighetslägena för Dragon Age: The Veilguard, och nej, de är inte traditionellt namngivna som lätt, normalt och svårt. Dessutom kommer RPG:en att erbjuda ett Obegränsat alternativ som låter spelare skapa sin egen svårighetsnivå.

En ny tillgänglighetsbelysningstidskrift för Dragon Age: The Veilguard förklarade att spelare kan välja mellan fem kuraterade svårighetsgrader vid skapandet av karaktär: Berättaren, Förvararen, Äventyraren, Underdog och Mardröm. Berättaren lever upp till sitt namn, eftersom det fokuserar på att sömlöst leverera spelets handling snarare än utmanande strider, medan det inte finns någon återvändo från Mardröm om inte ett nytt spel startas. Förvararen är intressant för att det handlar om “partisammansättning och utrustningsval före reaktionstider.” Samtidigt betyder Äventyraren att få grepp om alla tre. Slutligen verkar Underdog motsvara en traditionell svårighetsgrad.

Obegränsat är där spelarna kan gå och meka med allt för att skapa sin personliga svårighetsnivå. BioWare rekommenderar dock en av de fem inställningarna ovan för förstagångsspelare i Dragon Age: The Veilguard. Utvecklarna noterar också att det finns stridsalternativ att laborera med även efter att svårighetsgraden har valts. Till exempel kan fiendeaggressiviteten och sikthjälpen ändras i RPG:en.

BioWare har detaljerat de fem förinställda svårighetslägena för Dragon Age: The Veilguard, vilka har fått namnen Berättaren, Förvararen, Äventyraren, Underdog och Mardröm. Dessa lägen erbjuder olika utmaningar för spelarna, allt från att fokusera på att uppleva spelets handling till att klara av tuffa strider och överleva mardrömslika situationer. För dem som vill ha en anpassad spelupplevelse erbjuds även alternativet Obegränsat, där spelarna kan skapa sin egen svårighetsnivå genom att justera olika inställningar.

En ny tillgänglighetsguide för Dragon Age: The Veilguard förklarade att varje svårighetsläge har sina egna unika fokusområden. Förvararen till exempel handlar mer om att planera sin partisammansättning och utrustning, medan Mardröm erbjuder den ultimata utmaningen för erfarna spelare. Äventyraren fångar å andra sidan en balans mellan de olika aspekterna av spelet, medan Underdog passar de som föredrar en mer traditionell svårighetsgrad.

Även om spelarna har möjlighet att skapa sin egen personliga svårighetsnivå genom Obegränsat, rekommenderar BioWare att nya spelare börjar med en av de förinställda svårighetsgraderna för att få en balanserad spelupplevelse. Utvecklarna har också lagt till möjligheten att ändra olika stridsinställningar i spelet, så att spelarna kan anpassa svårighetsgraden även efter att de har valt en specifik nivå. Dragon Age: The Veilguard ser ut att erbjuda en djup och anpassbar spelupplevelse för alla typer av spelare.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top