Forestrike: Pusselspel med kung fu

Skeleton Crew, teamet bakom sidorullande actionspelet Olija från 2021, och Devolver Digital har avslöjat ett nytt spännande projekt: Forestrike. Spelet har en unik premiss: som en kampsportutövare kan du förutse och simulera framtida strider, vilket gör att du kan perfektera din execution innan du ens rör någon.

Kämparen strider för att befria en fången kejsare från en ond amiral, och för att göra det krävs det att man behärskar Foresight, en meditativ teknik för att mentalt förutspå och spela upp strider innan de utvecklas (för Dragon Ball-fans, tänk på bildträning). Spelmässigt ställs spelarna mot olika kombinationer av fiendetyper. De använder sig av Foresight för att spela upp striden i förväg och hitta det optimala sättet att besegra dem medan man tar minimal skada.

Till exempel kan användningen av Foresight hjälpa dig att lära dig att undvika en laddande fiende så att de trampar på en allierad, och sedan avslutar striden genom att kasta ett närliggande vapen. Att bestämma det bästa tillvägagångssättet kan ta flera Foresight-försök, men när du har din strategi klar utför du sedan striden i realtid. Efter att ha vunnit en strid kan du använda en reprisfunktion för att se om den i slow-motion och andra redigeringsverktyg för att studera din strategi eller bara känna dig cool över din prestation.

Att använda Foresight gör att Forestrikes strid känns pusselaktig i utförandet, och att vinna strider så felfritt som möjligt spelar roll. Det beror på att du har begränsad hälsa för att kämpa dig igenom flera faser på en grenande karta i roguelike-stil. På vägen kommer du att tjäna uppgraderingar som överförs till framtida rundor, samt perks som kallas Techniques som förbättrar dina förmågor.

Forestrike är en intressant twist på actiongenren och förväntas släppas någon gång under 2025 för Switch och PC.

Skeleton Crew, teamet bakom det populära sidorullande actionspelet Olija från 2021, har gått samman med Devolver Digital för att skapa ett nytt och spännande spel kallat Forestrike. I Forestrike spelar du som en skicklig kampsportutövare som kan förutse och simulera framtida strider genom en unik meditativ teknik kallad Foresight. Detta gör att spelarna kan perfektionera sin execution innan striden ens börjar, vilket ger en intressant och pusselliknande twist till kung fu-genren.

Handlingen i Forestrike kretsar kring en kämpe som kämpar för att befria en fången kejsare från en ond amiral. För att lyckas med detta måste spelarna behärska Foresight och använda den för att förutse och planera strider mot olika fiendetyper. Genom att spela upp strider i förväg kan spelarna hitta det optimala sättet att besegra sina motståndare med minimal skada, vilket skapar en spännande och utmanande spelupplevelse.

Med möjligheten att använda Foresight för att planera och utföra strider på ett strategiskt sätt, får Forestrike en unik dynamik som skiljer sig från traditionella kampspel. Spelet kombinerar action med pusselliknande element och belönar spelare som kan planera och genomföra sina strider på ett effektivt sätt. Förväntningarna är höga inför Forestrike och det förväntas släppas någon gång under 2025 för Nintendo Switch och PC, vilket gör det till ett spel att se fram emot för fans av kung fu och strategiska spel.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top