Netflixs Bioshock Film har mindre omfattning på grund av budgetnedskärningar

Netflixs kommande filmatisering av Bioshock är fortfarande på gång, men den kommer inte att vara lika stor som ursprungligen planerat. Under en panel på San Diego Comic-Con igår avslöjade filmens regissör och producent att filmen nu har en minskad omfattning på grund av budgetnedskärningar.

Enligt Variety, avslöjade producenten Roy Lee (Godzilla x Kong: The New Empire, The Lego Movie) under Collider’s Producers on Producers panel att sedan filmens tillkännagivande i februari 2022 har en regimförändring på Netflix påverkat projektet. Netflix’s filmboss vid den tiden, Scott Stuber, har sedan dess ersatts av Dan Lin. Medan Stuber betonade stora utgifter för en omfattande filmportfölj, har Lin skalat tillbaka till en mer blygsam strategi. Detta innebär att Bioshock-filmens budget har minskat, med regissören Francis Lawrence (I Am Legend, The Hunger Games: Catching Fire) som säger att den har omarbetats som en “mer personlig film”.

“Den nya regimen har sänkt budgeterna”, sa Roy Lee. “Så vi gör en mycket mindre version. … Det kommer att vara en mer personlig synvinkel, jämfört med ett större, stort projekt.”

Ett partnerskap mellan Netflix, Bioshocks förläggare Take-Two Interactive och Vertigo Entertainment gör att Bioshock-filmen blir verklighet. Förutom att Lawrence och Lee tjänar som regissör och producent, tillkännagavs Michael Green (Logan, Blade Runner 2049, American Gods) som dess författare i augusti 2022.

[Källa: Variety]

Netflixs kommande filmatisering av Bioshock är fortfarande på gång, men den kommer inte att vara lika stor som ursprungligen planerat. Under en panel på San Diego Comic-Con avslöjade regissören och producenten att filmen nu har en minskad omfattning på grund av budgetnedskärningar. En ny ledning på Netflix har lett till att projektet fått anpassas till en mer blygsam strategi, vilket har resulterat i en minskad budget för filmen.

Producenten Roy Lee avslöjade att den nya regimen på Netflix har sänkt budgeterna, vilket har resulterat i en mycket mindre version av Bioshock-filmen. Istället för ett stort och omfattande projekt kommer filmen nu att fokusera på en mer personlig synvinkel. Regissören Francis Lawrence betonade att filmen har omarbetats för att passa den nya strategin och budgeten.

Partnerskapet mellan Netflix, Bioshocks förläggare Take-Two Interactive och Vertigo Entertainment gör det möjligt för Bioshock-filmen att bli verklighet. Med en ny ledning och en minskad budget kommer filmen att ta en mer personlig och intim approach än tidigare planerat. Med en talangfull grupp inkluderat regissören Francis Lawrence och författaren Michael Green ser det ut att bli en spännande och unik tolkning av den populära spelserien.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top