PlayStation Move Controller Användes för att utföra kirurgi på en gris 5 780 miles bort

Bilden visar ett kirurger som använder en PlayStation Move-kontroller för att utföra en operation på en gris.

Spelandet har inga gränser.

En grupp kirurger i Schweiz gjorde nyligen rubriker efter att de lyckades utföra en endoskopisk procedur på en gris i Hong Kong. Och de gjorde allt med hjälp av en PlayStation Move-kontroller.

Det medicinska bedriften kom till genom ett samarbete mellan fakulteten…

En fascinerande prestation inom medicin uppnåddes när en grupp kirurger i Schweiz använde en PlayStation Move-kontroller för att utföra en endoskopisk procedur på en gris som befann sig hela 5 780 miles bort i Hong Kong. Denna bedrift visar tydligt på potentialen som modern teknik har inom medicinsk vetenskap och hur fjärrstyrning av operationer kan öppna upp nya möjligheter inom vården. Genom att samarbeta över långa avstånd visar detta exempel på den spännande framtid som väntar inom medicinsk telekirurgi.

Genom att använda den avancerade tekniken i en PlayStation Move-kontroller lyckades kirurgerna vidta åtgärder på avstånd och navigera precist genom den avlägsna operationen. Denna banbrytande framsteg visar på möjligheterna som moderna spelkontroller kan ge inom medicinsk praxis och öppnar upp för att utföra komplexa operationer på avstånd. Genom att kombinera spelmekanik och kirurgisk expertis kan nya innovationer inom telekirurgi komma att revolutionera hur operationer utförs, oavsett geografisk plats.

Samtidigt som detta experiment visar på framsteg inom medicinsk teknik, understryker det också vikten av samarbete mellan olika vetenskapliga discipliner. Genom att kombinera medicinsk kunskap med teknisk expertis öppnas nya möjligheter för framsteg inom medicinsk vetenskap, vilket kan ha stor inverkan på framtida vårdtekniker och behandlingsmetoder. Denna prestation i Schweiz visar på den spännande framtid som ligger framför oss när det gäller teleopererad kirurgi och potentialen för att förbättra vården globalt genom innovativa teknologiska lösningar.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top