Splitgate 2 kommer nästa år

Splitgates kombination av ett Halo-inspirerat förstapersonsskjutare med Portal-inspirerade portalhoppmekaniker gjorde det till en sensation när det lanserades i öppen beta 2021. Med sina servrar som regelbundet vek under trycket av sina spelare fångade spelet blixten i en flaska men tynade bort när spelet slutligen gick 1.0 och samtidigt upphörde att få stöd år 2022. Nu är utvecklaren 1047 Games tillbaka med Splitgate 2 och syftar till att finslipa det ursprungliga vinnande receptet.

Precis som det första spelet kommer Splitgate 2 vara en gratis 4 mot 4-skytt som beväpnar spelarna med en portalpistol och mer traditionella vapen för att strida mot varandra i luften, dimension-hoppande strid. Uppföljaren byggs i Unreal Engine 5 och har en ny tonvikt på fraktioner. Spelare kan klä upp sig för att tävla i Sol Splitgate League som medlemmar i en av tre grupper: de smidiga Aeros, de tidsmanipulerande Meridian eller de avtryckande Sabrask. Enligt ett pressmeddelande kommer “Fraktioner att ge spelare möjlighet att välja och utvecklas baserat på deras föredragna spelstil eller konkurrensstrategier.” Splitgate 2 kommer att erbjuda nya målinriktade spellägen över nya arenor och uppgraderbara vapen.

Dessutom finns en specialapp för Splitgate 2 tillgänglig att ladda ner nu. Appen låter spelare utforska spelets universum genom samlarföremål som låser upp in-game belöningar när Splitgate 2 lanseras. Den har även quiz och en ny serie serietidningar kallad Splitgate: The Games We Play. Den femdelade serien kommer att fylla ut bakgrunden för karaktärerna som visas i annonsen och ytterligare delar kommer varje månad.

Splitgate 2 lanseras 2025 för PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One och PC. Kolla in de första bilderna nedan.

Splitgate 2 tar ett stort kliv framåt genom en ny portal nästa år. Det ursprungliga spelet, som kombinerade element från Halo och Portal, blev omedelbart populärt när det släpptes i öppen beta 2021. Trots att spelet hade problem med servrarna när det officiellt lanserades och stödet upphörde 2022, är utvecklaren 1047 Games tillbaka med en uppföljare som förfinar det vinnande receptet.

Precis som det första spelet kommer Splitgate 2 att vara en gratis förstapersonsskjutare med en twist. Spelarna beväpnas med en portalpistol och traditionella vapen för att strida mot varandra i luften och med portalhopp. Uppföljaren, som byggs i Unreal Engine 5, kommer att introducera fraktioner som spelarna kan ansluta sig till och tävla som. Genom att välja en av tre grupper – Aeros, Meridian eller Sabrask – kan spelarna utveckla sin spelstil och strategi.

För att öka spelarnas engagemang innan lanseringen av Splitgate 2 finns det en specialapp tillgänglig att ladda ner nu. Appen ger spelarna möjlighet att utforska spelets universum, låsa upp in-game belöningar och läsa serietidningar som fyller ut bakgrunden för spelets karaktärer. Med nya spellägen, arenor och uppgraderbara vapen att utforska på olika plattformar som PlayStation, Xbox och PC, ser Splitgate 2 ut att bli ännu en framgång för 1047 Games inom förstapersonsskjutargenren.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top