Steam gör det tydligare vad du verkligen köper

Den största digitala butiken för datorspel på planeten, Steam, har uppdaterat sitt gränssnitt för att inkludera en varning för människor att köpa ett spel inte innebär att du “äger” det i traditionell mening.

En ny banner på sidan säger, “Ett köp av en digital produkt ger en licens för produkten på Steam.” Detta är en del av villkoren i Steam Subscriber Agreement.

Införandet av denna ansvarsfriskrivning följer ny lagstiftning från delstaten Kalifornien som kräver att digitala butiker – som täcker spel, filmer, musik och e-böcker – tydliggör licensvillkoren för kunder. Lagen kommer i en tid då frågor har dykt upp under de senaste åren om vad “ägande” betyder i en värld som alltmer domineras av digitala produkter.

Den populära digitala spelbutiken Steam har nyligen uppdaterat sitt gränssnitt för att tydligare informera kunder om att köpa ett spel inte nödvändigtvis innebär att man äger det på traditionellt vis. En ny banner på sidan informerar nu tydligt om att ett köp av en digital produkt endast ger en licens för produkten på Steam, vilket är en del av villkoren enligt Steam Subscriber Agreement. Denna uppdatering kommer som en reaktion på ny lagstiftning från delstaten Kalifornien som kräver att digitala butiker klargör licensvillkoren för sina kunder.

Det har funnits en ökad oro kring vad det innebär att “äga” en digital produkt, och Steam tar nu steg för att tydliggöra för kunderna att de endast erhåller en licens för produkten vid köp. Lagstiftningen i Kalifornien täcker inte bara spel, utan även filmer, musik och e-böcker, och den nya banner på Steam är ett sätt att följa dessa riktlinjer och informera kunderna om licensvillkoren. Med den växande digitaliseringen av produkter och tjänster blir frågan om äganderätt och licensiering alltmer viktig.

Steam’s uppdatering av sitt gränssnitt är en del av en större diskussion om äganderätt för digitala produkter. Genom att tydliggöra för kunderna att de endast innehar en licens för produkterna de köper, kan Steam undvika missförstånd och förhindra potentiella problem i framtiden. Det är viktigt att även fortsättningsvis vara medveten om licensvillkoren för digitala produkter, och denna uppdatering är ett steg i rätt riktning för att öka transparensen kring äganderätt och licensiering av digitala produkter på Steam.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top