Valve: Inga årliga Steam Deck-modeller, Steam Deck 2 blir ett “generationshopp”

Steam Deck kommer inte att få årliga iterationer a la iPhone, enligt en av dess designers, men en Steam Deck 2 kommer troligen att ske vid någon punkt.

I en intervju med Reviews.org (upptäckt av The Verge) sa Steam Deck-designern Lawrence Yang: “Vi kommer inte att göra en uppdatering varje år. Det finns ingen anledning att göra det.” Han utvecklade att han tyckte det var orättvist mot kunder att erbjuda endast inkrementella förbättringar varje år. Han sa: “…vi vill verkligen vänta på ett generationsskifte inom datorberäkning utan att offra batteritiden innan vi skickar den riktiga andra generationen av Steam Deck.”

Detta svar matchar tidigare uttalanden som Valve har gjort. Vid flera tillfällen förra året sa Valve-anställda att en kraftfullare Steam Deck kommer att dröja i flera år – tidigast sent 2025. Valve-ingenjören Pierre-Loup Griffais förklarade att en del av Steam Decks varumärke (åtminstone för närvarande) är att varje modell kan spela samma spel; Valve vill inte ändra på det förrän Steam Decks prestanda får en betydande ökning utan att förlora batteritiden. Senare i intervjun noterade Yang att Valve arbetar på en efterträdare till Steam Deck.

Valve har bekräftat att de inte planerar att släppa nya modeller av Steam Deck varje år, utan istället kommer att vänta på ett “generationsskifte” innan de lanserar en uppföljare. Enligt designern Lawrence Yang är det viktigt för företaget att inte erbjuda endast små förbättringar varje år, utan istället vänta på en betydande ökning i prestanda. Detta innebär att det inte kommer att finnas någon Steam Deck 2 förrän det sker en verklig teknologisk utveckling som gör det möjligt att göra en “generationsövergång” utan att offra batteritiden.

Enligt Valve kommer en eventuell Steam Deck 2 inte att släppas förrän tidigast sent 2025, då företaget förväntar sig att teknologin kommer att ha utvecklats tillräckligt för att göra en märkbar skillnad i prestanda. Det är viktigt för Valve att varje modell av Steam Deck kan spela samma spel, vilket är en del av enhetens identitet. Det betyder att en uppföljare inte kommer att släppas förrän det finns en betydande ökning i prestanda utan att offra batteritiden.

Även om det inte finns någon specifik tidsram för när Steam Deck 2 kommer att släppas, har Valve bekräftat att de redan arbetar på en efterföljare till den populära bärbara enheten. Detta talar om för fansen att det finns spännande teknologiska förändringar på horisonten och att företaget är engagerat i att ta Steams bärbara spelupplevelse till nästa nivå. Steam Deck 2 förväntas vara en “generationsövergång” som kommer att erbjuda betydande förbättringar jämfört med den nuvarande modellen och ge användarna en ännu bättre spelupplevelse.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top