Wuchang: Fallna fjädrar – Nästa stora Soulslike från Kina

Under denna veckas Xbox Partner Preview presenterade 505 Games en första utökad titt på Wuchang: Fallen Feathers, ett Soulslike-spel som redan drar jämförelser med Black Myth: Wukong. Berättelsen utspelar sig i Kina nära slutet av Ming-dynastin, men visuellt antyder den nyutgivna trailern att myter och magi kommer att spela en större roll i spelet än faktisk historia. Videon ger också en glimt av de krafter som spelarna kommer att ha till sitt förfogande.

Wuchang är namnet på spelets ledande karaktär, och hon verkar föredra att använda ett svärd. Videon visar dock att hon även kan använda sin stav för att skjuta projektilvapen och tydligen även vissa magibaserade attacker. Det är svårt att få en uppfattning om Wuchangs personlighet, eftersom de enda talade linjerna i trailern tillhör hennes namnlösa fiende. Denna karaktär önskar öppet hämnd för Ming-imperiets fall, och Wuchang står mellan honom och hans mål.

Mot bakgrund av striderna mellan Wuchang och de gudalika varelser hon utmanar, har landet Shu drabbats av en farsot som kallas feathering, vilken kan orsaka mutationer. Men i Wuchangs händer kan dessa feathering-mutationer låsa upp ytterligare krafter eller förvandla hennes form till något mer än mänskligt. Wuchang verkar vara formidabel även utan dessa förmågor, men hon kanske behöver dem för vissa av de bossfighter som väntar.

Fortsätt läsa på GameSpot.

Under Xbox Partner Preview nyligen visade 505 Games upp en utökad titt på det kommande spelet Wuchang: Fallen Feathers, som har fått jämförelser med Soulslike-fenomenet Black Myth: Wukong. Handlingen i spelet utspelar sig i Kina under Ming-dynastins slutskede, men den senaste trailern antyder att myter och magi kommer att spela en central roll i spelet snarare än en historisk återgivning. Trailern ger också en inblick i de olika krafter och förmågor som spelarna kommer att kunna använda under spelets gång.

Huvudkaraktären i Wuchang är en ung kvinna med samma namn, som verkar föredra användning av ett svärd som hennes främsta vapen. Dock visar trailern att hon också kan använda en stav för att avfyra projektiler och använda magiska attacker. Även om det är svårt att få en fullständig bild av Wuchangs personlighet utifrån trailern, kan man se att hon står inför en namnlös fiende som strävar efter hämnd för Ming-imperiets fall.

I striderna mot både gudalika varelser och den mystiska sjukdomen som plågar landet Shu, kallad feathering, kan Wuchang använda dessa mutationer för att låsa upp ytterligare krafter eller förändra sin egen form till något övernaturligt. Även utan dessa förmågor verkar Wuchang vara en skicklig kämpare, men hon kan behöva dem för att besegra de mäktiga bossar som väntar henne i spelet. Utforska mer om Wuchang: Fallen Feathers på GameSpot för att få en djupare inblick i detta kommande kinesiska Soulslike-äventyr.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top